Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов коментира политическите събития

...
Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов коментира политическите събития
Коментари Харесай

Слави Трифонов : ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябва да върнем мандата

Председателят на " ИТН " Слави Трифонов разяснява политическите събития от деня в персоналния си " Facebook " профил.

Ето какво написа той:

" Уважаеми сънародници, през днешния ден се случиха две неща. Първо: " ИТН " върна мандата за сформиране на държавно управление.

И второ: ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи демонстрираха за какво " ИТН " трябваше да върне мандата. "

Днес президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на " ИТН ", само че от партията незабавно го върнаха с аргумента, че за тях не е обикновено основаването на безпринципно държавно управление.

" Още преди изборите декларирахме, че ние няма да вършим обединения с партии на статуквото. Това е реалност. В момента ние нямаме нужния брой депутати за сформиране на държавно управление. Беше ясно, че държавно управление няма да вършим. Оттук нататък е доста близо до здравия разсъдък, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец. Това значи, че би трябвало в него да се направи най-необходимото, а това е да има почти естествен избирателен закон за идващите предварителни избори ". Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов, откакто от партията върнаха проучвателния мандат за сформиране на държавно управление.

" Мажоритарни избори за един месец не могат да се създадат, само че всички неистини, които бяха изречени, че Има Такъв Народ се отхвърлят от подобен избор през вчерашния ден лъснаха, тъй като в правната комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен избор, бяха представителите на Има Такъв Народ. Всички гласоподаваха срещу, в това число представителите на ГЕРБ, които до оня ден знаете какви циркове разиграваха в пленарната зала ", сподели още той.

Последваха политически реакции. Според ГЕРБ връщането на мандата е безспорна безнаказаност във връзка с страната. Корнелия Нинова разяснява, че това е пропуснат късмет да се продължи с разграждането на модела Борисов. Христо Иванов съобщи, че публично към този момент се намираме в политическа рецесия, а Мая Манолова вижда третият мандат като вероятен само и единствено при положение, че има консенсус сред партиите на митинга.

По-рано през днешния ден съвещанието на Народното събрание беше провалено поради неприемане на дневния ред на депутатите.

След първи несполучлив опит се изиска прегласуване, само че програмата беше още веднъж отхвърлена със 79 гласа " за ", " срещу " - 6 и " въздържали се " - 123.

Днес трябваше да се гледат промени в правилника, понижаване на партийната дотация до 1 лев и съществени промени в Изборния кодекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР