Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Армин Лашет и лидерът на

...
Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Армин Лашет и лидерът на
Коментари Харесай

Не могат да се разберат кой да наследи сегашния канцлер

Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Армин Лашет и водачът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер не се споразумяха кой да води немските консерватори на парламентарните избори през септември 2021 година, оповестява немското издание Die Welt. Преговорите са траяли до късно през нощта на 16 април, само че са приключили без резултат.

Лашет беше определен за водач на ХДС през януари т.г. Традиция е партийният водач да бъде претендент за канцлер. Но известността на Лашет спадна след слабото показване на партията на районни избори на фона на общо неодобрение от отговора на държавното управление в битката с ковид.

Зьодер се радва на по-голяма известност от Лашет измежду германците, само че наподобява Лашет е подкрепян от управлението на ХДС.

Подобна картина виждаме не за пръв път. Аналогична сиутация е имало и през 1980 година и 2002 година Никога не е имало канцлер на Германия от Християнсоциалния съюз, макар че Франц Йозеф Щраус и Едмунд Щойбер бяха претенденти надлежно през 1980 и 2002 година На изборите тогава завоюваха социалдемократите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР