Председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент

...
Председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент
Коментари Харесай

Орбан и Вебер се срещнаха в Будапеща, не изгладиха противоречията

Председателят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер се срещна през днешния ден в Будапеща с унгарския министър председател и водач на дясната националистическа партия ФИДЕС Виктор Орбан, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Днешните ми договаряния с премиера Орбан бяха градивни, само че проблемите още не са решени. Предстои да оценим и обсъдим с партиите, членуващи в ЕНП, идващите решения. Ние в ЕНП имаме ясни основополагащи полезности и те не подлежат на преговаряне, тъй че би трябвало да бъдат спазвани от всички членки на ЕНП, включително от ФИДЕС ", сподели Вебер в Будапеща.

Вебер изиска от ФИДЕС неотложно да приключи акциите против Европейски Съюз, да поддържа оставането в Будапеща на Централноевропейския университет, учреден от финансиста либерал Джордж Сорос и да се извини на останалите политически сили, членуващи в ЕНП. Лидерът на най-голямата консервативна секта в Екологичен потенциал сподели, че е опитал да задържи ФИДЕС в групата с предложение да уреди разногласието с университета, който споделя, че е бил заставен да напусне Унгария и да се реалокира в Австрия. Той сподели пред публицисти, че е създал проект, според който Мюнхенският софтуерен университет, немският авто производител Бе Ем Ве и американски университети ще основат благоприятни условия ЦЕУ да остане в Будапеща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР