Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер

...
Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер
Коментари Харесай

ГЕРБ-Кърджали разговаряха с Манфред Вебер за полицейски произвол срещу тях

Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер се срещна през днешния ден в Брюксел с членове на ГЕРБ-Кърджали, които бяха арестувани по време на последната предизборна акция, а Административният съд в града анулира заповедите им за задържане.

В срещата участваха още Цвета Караянчева и евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов. От ГЕРБ Кърджали са декларирали пред Вебер, че са били “арестувани показно пред съгражданите си, без да са направили никакви нарушавания и вследствие само на анонимни доноси”.

" Разтревожени сме от развиването на обстановката в България. Очевидно е, че нещата не са под цялостен надзор. И по тази причина Европейски Съюз би трябвало да се вгледа от близко в дейностите на новите ръководещи в България. Когато към този момент имаме резултатите от един случай, който демонстрира, че те не се занимават с нещата по почтен и правилен метод, то това е доста сериозен мотив ", съобщи Манфред Вебер.

" Ние сме тук не да се оплакваме на чужденците, тъй като някой може да каже фразата, която беше споделил Петко Славейков, че в България не бият. Не, ние сме тук, с цел да осведомяваме европейската общественост като членове на Европейски Съюз, че европейски жители някъде в България биват репресирани, демокрацията е в заплаха, човешките права са нарушени и би трябвало да се съблюдава върховенството на закона ", съобщи Цвета Караянчева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР