Председателят на гръцкия парламент Никос Вуцис заяви в петък, че

...
Председателят на гръцкия парламент Никос Вуцис заяви в петък, че
Коментари Харесай

Гръцкият парламент ще гласува Договора от Преспа следващата седмица

Председателят на гръцкия парламент Никос Вуцис съобщи в петък, че гласуването за ратификацията на контракта за името сред Атина и Скопие ще се състои в края на идната седмица. Това написа електронното издание на вестник Kathimerini, представен от " Фокус ".
На излизане от срещата на политическия секретариат на ръководещата партия СИРИЗА, Вуцис заяви, че процесът за ратификацията на така наречен Преспански контракт ще стартира през идващите няколко дни на равнище комисии и ще кулминира с спор и гласоподаване в Народното събрание в края на идната седмица.
„ Всички ще могат да се изкажат. Всички ще получат време “, сподели ръководителят на гръцкия парламент пред публицистите след първата среща на политическия секретариат на партията от излизането на „ Независимите гърци “ (АНЕЛ) от обединението.
Управляващата партия чака да прокара подписаното през юни м.г. съглашение със Скопие с безусловно болшинство от минимум 151 депутати от 300-местния парламент, само че има единствено 145 народни представители след напускането на ръководещата коалиция от дребната националистическа партия, която се опълчва на спогодбата.
Междувременно се чака десетки, в случай че не стотици хиляди стачкуващи да дойдат в Атина в неделя за митинг против контракта, който преименува северната съседка на Гърция на „ Република Северна Македония “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР