Председателят на Градски съвет на БСП - Пловдив организира среща

...
Председателят на Градски съвет на БСП - Пловдив организира среща
Коментари Харесай

Експертна среща на тема образование организира председателят на БСП Пловдив Иван Петков

Председателят на Градски съвет на Българска социалистическа партия - Пловдив провежда среща със социалисти, работещи в областта на образованието. В полемиката се разясниха проблемите на детските градини, на междинните и на висшите учебни заведения, както и вероятните решения.

Обсъждани бяха въпроси, свързани със системата Монтесори и виновното родителство, през секване на подмяната на българската история, усилване на възпитателната функционалност на детската градина и на учебното заведение, до дуалното образование. Изразена бе мощна паника за възходящата експанзия и незадоволителния интерес към професионалното образование.

Делегираните бюджети следва да се развиват освен по модела " парите следват ученика “. Добре е да се усилват заплатите на учителите, само че и да нараства издръжката на ученика. Време е освен да се дават обещание средства, само че и да се строят филантропичната и математическата гимназия, безапелационни бяха участниците в полемиката.

Представители на пловдивските висши учебни заведения се сплотиха към позицията, че досегашното ръководство е дебитор на висшето обучение – като финансиране, система за премерване на качеството, вложения в материалната академична среда.

Участниците в полемиката обявиха подготвеност за бъдещи срещи по съответни тематики и политики, с цел да са разбираеми посланията на левицата за качествено обучение посредством нови просветителни технологии и рационализация въз основата съгласно потребностите на цифровото потомство, посредством образование в родолюбие на образовани, знаещи и можещи български жители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР