Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за предсрочни избори и

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за предсрочни избори и
Коментари Харесай

Борисов заговори за предсрочни избори и се закани на коалиционните си партньори

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заприказва за предварителни избори и се закани на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Допусна за парламент да се гласоподава още веднъж дружно с изборите за Европейски парламент. Те се чака да бъдат на 9 юни, въпреки още да няма публично публикуван декрет. Бойко Борисов упорства на настояването си от през вчерашния ден (8 февруари) Министерството на външните работи (МВнР) да остане при ГЕРБ и Мария Габриел да бъде министър председател.

Реакцията на Борисов идва откакто късно нощес в Столичния общински съвет (СОС) представителите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София ", част от " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация разпределиха управителните места в комисиите и на процедура изолираха " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Спаси София ". Борисов се закани, че това не значи, че има обособено болшинство в София, а знак, че се задават предварителни избори и в столицата.

Борисов разгласи, че откакто седем пъти подред СОС не може да избере ръководител, това е знак, че " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Спаси София " не се оправя. " Вчера видяха, че отиваме на избори, а никой няма потребност в този момент в София от избори за общински съвет, тъй като се клати кметът ", сподели Борисов.

Той още веднъж препраща към свое очакване, че съдът ще реши в интерес на Ваня Григорова и Българска социалистическа партия - София, които апелираха изборите резултати, откакто тя остана втора с дребна разлика зад Васил Терзиев от " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Спаси София ". От изявлението на Борисов може да се схваща, че концепцията му е най-малко до решението на съда за изборите в столицата да има работещ общински съвет, който да работи.

" Ако няма общински съвет, лечебните заведения в София не могат за хемодиализа да купят. Няма сглобка, сварка, сделка. Просто опозиционните партии дадоха време нещо вероятно да се случи ", съобщи Борисов.

Председателят на ГЕРБ не посочи какво счита за вярно, не беше и запитан за концепцията си дали тя включва съгласие с " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Спаси София " на общинско равнище.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР