Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва днес във видеоконферентна среща

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва днес във видеоконферентна среща
Коментари Харесай

Борисов пред ЕНП: Много е важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов взе участие през днешния ден във видеоконферентна среща на върха на ЕНП. Във фокуса на диалозите бяха тематиките за доставките на ваксини и за връзките на Съюза с Турция и Русия, които държавните и държавните ръководители ще разискват на започващия през днешния ден Европейски съвет.

Пред своите сътрудници от ЕНП Бойко Борисов посочи големия труд, който Европейска комисия и персонално ръководителят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на задоволителен брой ваксини за популацията на Европейски Съюз. „ В тази нелека обстановка е даже още по-важно фирмите-производителки на ваксини да съблюдават договорите си с Европейска комисия, тъй като от това директно зависи хода на имунизационните акции в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини към този момент се трансформира и в политически проблем “, разяснява Борисов. В тази връзка той приветства декларираната подготвеност от страна на Европейска комисия да се приложат разнообразни ограничения по отношение на фармацевтичните компании, с цел да се форсира снабдяването с медикаментите. „ Основните полезности на Европейски Съюз са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не трябва да бъде оставяна сама в тази рецесия и където има потребност – да оказваме помощ “, подчера ръководителят на ГЕРБ.

По тематиката за връзките на Европейски Съюз с Туция и Русия, Борисов бе безапелационен: „ Мир и дипломатичност – по този начин би трябвало да се взема решение всеки един проблем. Двете страни са значими наши партьори и поддържанете на деен разговор с тях би трябвало да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не позволяваме компромис в нашите връзки със спазването на главните европейски полезности и взаимното почитание “.
В умозаключение водачите на ЕНП пожелаха триумф на Борисов и ГЕРБ на идните на 4 април парламентарни избори в България. „ За мен постоянно е било чест да съм част от фамилията на ЕНП. Благодаря за поддръжката през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните правила и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са съществени цели. Имаме проект за развиването на страната и той е ясно написан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и стопанската система напред “, означи ръководителят на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР