Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов смени тона спрямо машините на

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов смени тона спрямо машините на
Коментари Харесай

Лоша борисовка няма: ГЕРБ внезапно заобича машините на Мадуро

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов смени тона по отношение на машините на Smartmatic, откакто депутатите от партията ги " пришиха " към изборните операции на Николас Мадуро във Венецуела.

Борисов реши да вземе мотив от изявление на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, който подсети, че устройствата са поръчани и купени по време на последното ръководство на ГЕРБ.

" Това са извънредно положителни машини. Все едно да си купиш " Рейндж роувър ", само че водачът да е слаб и да кажеш - не е хубава машина. Машините са положителни, доста положителни и ни правят работа. Затова ние постоянно сме поддържали машинното гласоподаване ", разгласи някогашният министър председател на брифинг в партийната си централа.

" Щом са наречени " борисовки " - неприятна борисовка няма ", сподели още той.

Борисов обаче подреди на депутатите си да се съберат с Демократична България във краткотрайна анкетна комисия, в която да обсъдят по какъв начин " в случай че има недостатъци, да бъдат отстранени " - в това число да се прегледа тяхното предложение за нови преброителни центрове.

Той затвърди и желанието да се върнат хартиените бюлетини за тези, които " изберат " да гласоподават с тях.

" Докажете и направете по този начин, че да надградим Изборния кодекс, а не да се усеща някой ощетен. Никога не сме работили от позицията на мощ, еле пък когато става въпрос за правила за избори ", разгласи още той - в цялостно несъгласие на метода, по който ГЕРБ прокарваше всевъзможни ненужни промени в кодекса на среднощно съвещание на 16 ноември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР