Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов смъмри задочно Делян Пеевски по

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов смъмри задочно Делян Пеевски по
Коментари Харесай

Борисов: Аз, като вярващ човек, вярвам, че власт власт възпира

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов смъмри задочно Делян Пеевски във връзка " лепенето на етикети на водачи " и отклони вниманието от абсурда с Румен Радев по посока на " Продължаваме промяната ".

Борисов разяснява спестовно даже личните си изказвания против съветника на Радев Николай Копринков за корупция и присъединяване в контрабандни схеми. Именно Копринков в този момент стана обект на директни офанзиви от страна на Пеевски.

Бившият министър председател си разреши само да попита " по какъв начин са правени служебните държавни управления, кой се е срещал и кой е договарял хората ". Но твърдо отхвърли опция за премахване на Радев от поста му, тъй като " за импийчмънт е неуместно да се приказва за човек, директно определен от народа ".

В същото време той се оплака, че " в България няма водач, без да му е залепен етикет, и това продължава със ужасно старание " - косвен намек за рецензия против Пеевски, който назова Румен Радев първо " цирково куче на Корнелия Нинова ", след това " бау-бау ", а най-после " Мистър Кеш ".

" Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети. В една правова страна има институции, които работят по сигнали ", разгласи той.

Само до преди 2 година Борисов говореше за " чудовищна контрабанда " и твърдеше, че " парите за пенсии се пренасочиха към към село Труд по Пътя на Копринката " (Копринков е някогашен кмет на селото край Пловдив).

Сега той избра да вдигне друга новосъздадена конспирация - и изиска от медиите да се поинтересуват повече от изявление на Илияна Йотова от вторник, в което тя разгласи, че Румен Радев имал оферта да стане част от " сглобката ", само че отказал.

Борисов не се усъмни в истинността на изказванието на Йотова, макар че самият той незабавно се разграничи и насочи подозренията към водачите на Политическа партия.

" Тъй като аз не съм отправял такава оферта, по-интересно е да попитате другите водачи на партии от сглобката кой е отправял такава оферта. Г-жа Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите ", сподели той.

Още във вторник Асен Василев отхвърли той или Кирил Петков да са предложили каквото и да е на Радев: " Всеки знае моето отношение към президента, тъй че е невероятно да се приказва за такова нещо "

Борисов обаче продължи с " приятелския огън ", като по едно и също време намеси настояването на ПП-ДБ за промяна на службите за сигурност, прикани за ценене на мнението на всички институции - включително президентската, и най-после въпреки всичко размаха пръст по посока на " Дондуков " 2 поради рецензиите на Румен Радев за избора на конституционни съдии.

" Аз съм единственият, който брани специфичните служби в България, и единственият, който няма никакво отношение по тяхното предопределение. Защото аз, като набожен човек, имам вяра, че власт власт възпира... И по тази причина е доста значимо, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт, да работим по уважението на тези институции, зачитането на мнението им... И когато посяваш ветрове, постоянно жънеш стихии. Защото пред вашите очи, тук в Народното събрание, беше направено чуване на двамата конституционни съдии, обществено. Предаване по интернет, въпроси, отговори. На другия ден - часове диспути в Народното събрание. Нещо, което при назначението на господин Янаки Стоилов - прелестен правист, нямаме разногласия по това, само че... безусловно еднолично назначен от президента Радев. Значи в единия случай приказва за неяснота, а в другия случай - кристална бистрота ", разгласи той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР