Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да контраатакува президента Румен

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да контраатакува президента Румен
Коментари Харесай

Борисов контраатакува Радев с намек за договора с Боташ и министрите от БСП

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да контраатакува президента Румен Радев след отхвърли му да утвърди назначението на Даниел Митов за длъжностен външен министър.

Борисов изнесе гневна тирада пред публицисти в Тутракан, като подсети, че в служебните държавни управления на Радев участваха " ярки политически лица " като Весела Лечева, Янаки Стоилов, Явор Гечев, Крум Зарков или Бойко Рашков.

" Той правеше цели партии от служебното държавно управление - партията на Стефан Янев, партията на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме? ", разгласи той.

Интересното е, че Борисов загатна на Радев и за ролята му в сключването на съглашението за доставка на газ с " Боташ " - един от най-скандалните проблеми на кабинета " Гълъб Донев ", който сега се трансформира в главен спор сред ГЕРБ и останалите партии в Народно събрание.

" Той (Радев, б.р) си позволяваше да прави, за които ние в този момент се караме в Народното събрание дали би трябвало обществено да ги оповестят или не ", сподели Борисов.

Видимо раздразнителен от рецензиите, че се намеси директно в назначенията на Главчев от партийно заседание, ръководителят на ГЕРБ реши да отбие удара, като пришие Политическа партия към дейностите на Радев - макар че президентът се трансформира в най-яростния критик на партията на Петков и Василев.

" Хайде Румен Радев да си спомни записа от другото партийно съвещание за но бала и наше Министерство на вътрешните работи. Толкова ли са значими изборите в чужбина за тези хора? Искам да остане този министър, да си носи Радев отговорност, както за всички други провали три години. Не желая да нося ангажимент повече за това държавно управление ", разгласи Борисов.

Той призна, че Даниел Митов му се е обадил да го попита дали да одобри предлагането за външен министър и че го е посъветвал да се съгласи. След което съжали, че не постъпил като Кирил Петков с изключването на Георги Гвоздейков от Политическа партия, откакто министърът на превоза реши да се опълчи на решението на партията и да остане на власт.

Той попита задочно президента за какво не се е възпротивил против запазването на хора като Гвоздейков, Кирил Вътев и Галин Цоков в държавното управление на Димитър Главчев. Проблем, съгласно него бил и фактът, че служебният районен министър Виолета Коритарова била майка на областен кмет на " Подуене " от " Спаси София ".

" Шефът на данъчните остава, регионалните шефове остават всичките. Изведнъж единствено го интересува - и него, и Йотова - външният министър. Нека да остане, Радев ще си носи отговорност ", разгласи той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР