Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова Румен Радев да не

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова Румен Радев да не
Коментари Харесай

Борисов не дава Главчев и Желязков за служебни премиери и кани ПП-ДБ на предизборни преговори

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Румен Радев да не показва Димитър Главчев или Росен Желязков за служебни министър председатели, макар че са в късия лист с евентуални претенденти за поста.

" Те биха били свързани с ГЕРБ. Няма да е красиво, по тази причина го апелирам да не го прави ", сподели Борисов пред публицисти в Народното събрание. " Цялата акция ще мине, все едно ние управляваме. А ние управляваме, откакто сме спечелили избори ".

" Към господин Желязков ще впрегна цялата пропагандна мощност на ГЕРБ, с цел да не ни го предизвиква ", сподели той на въпрос каква ще е позицията на партията, в случай че Румен Радев въпреки всичко реши да предложи на ръководителя на Народно събрание да поеме служебното ръководство.

Желязков е народен представител от ГЕРБ и ръководител на Народното събрание от лятото на 2023 година Димитър Главчев е някогашен дълготраен депутат от ГЕРБ до 2021 година, а неотдавна беше определен за ръководител на Сметната палата.

Изненадващо Борисов разгласи, че не се бил виждал с Главчев от " седем, осем, 10 години " - макар че той беше част от парламентарната група на ГЕРБ единствено до преди три години.

Димитър Главчев беше и ръководител на Контролната комисия на ГЕРБ - основна част от устройството на партията, която следи за осъществяването на решенията на ГЕРБ, управлява бюджета и прави проверки на всички партийни органи.

В това качество Главчев изнасяше и тирада на Националната конференция на ГЕРБ през 2022 година в наличието на Бойко Борисов.

Според уеб страницата на ГЕРБ - Главчев към момента заема този пост, макар че от юли 2023 година е ръководител на държавната Сметна палата.

Чрез публицистите в Народното събрание Борисов насочи задочна оферта към ПП-ДБ да възобновят договарянията с ГЕРБ в интервала на предизборната акция - когато съгласно него " би било смешно да се противопоставяме ".

" Да си решим регулаторите дружно поправките по механизма (б.р. споразумението). Нищо не се е случило съдбовно - няма да са един-два месеца министри ", беше коментарът му.

Борисов разкри още една странна концепция, която не се е осъществила - в случай че ГЕРБ и ПП-ДБ не се схванат за общо ръководство, да предложат общ длъжностен кабинет на Румен Радев.

Тази оферта е отправена от Борисов към Асен Василев през уикенда, само че по този начин и не е подкрепена.

" В естествен диалог дружно бихме могли да предложим на президента нещо работещо в тези два месеца. Докато се състезаваме на изборите, в страната да няма оттегляне обратно. Ако не стане държавно управление, не би трябвало страната да се хвърли в безпорядък. Да не се върнем обратно в сфери, в които сме работили добре в държавното управление. Не получих съответен отговор ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР