Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави председателя на Европейския парламент

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Борисов на ти с новата председателка на ЕП, поздравява я за избирането й

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола във връзка избирането й на поста. В телефонен диалог сред двамата през днешния ден, Борисов сподели, че с изключение на нейн персонален триумф, избирането й е и огромен триумф за Европейската национална партия. „ Този триумф слага и голяма тежест върху раменете ти, тъй като Европа се намира в комплициран миг и й е належащо мощно водачество за отстояване на ползите на европейските жители “, сподели още Борисов.

Двамата разискаха напрежението по оста НАТО – Русия и развиването на обстановката в региона на Украйна. Акцент в диалога беше и продължаването на тематиката за европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Двамата се сплотиха към извода, че тематиката е била едно от най-големите достижения на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и напъните за оптималната й реализация би трябвало да бъдат продължени.
Радев и Минчев поздравиха новия ръководител на Европарламента
Държавният глава Румен Радев поздрави Роберта Мецола по случай избирането й за ръководител на Европейския парламент (ЕП), оповестиха от п...
Прочети повече
Припомняме, че Роберта Мецола показва в Екологичен потенциал през август 2020 година по време на митингите у нас положителното си отношение към тогавашния министър председател и неин съпартиец Бойко Борисов. Тя бе създател на по-голямата част от импортираните, само че по този начин и неприети в цялост ремонти в резолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите митинги у нас. Мецола отдръпна тогава предлагането си, в което обвързва финансово митингите с предприемача Васил Божков. Новината заяви самата тя в Туитър, като разгласи, че го прави, защото има неправилна интерпретация по поправката. Мецола бе създател на преобладаващата част от промените, които целяха да смекчат сериозните пасажи против премиера и държавното управление. В един от импортираните от нея текстове се настояваше да отпадне мониторинга по механизма за съдействие и инспекция.Тя настояваше също по този начин в документа да има и сериозни пасажи за президента. Това стана причина за гневна реакция против нея в обществените мрежи.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР