Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще
Коментари Харесай

Борисов: До 15 декември ГЕРБ ще държи сглобката, истинската драма ще дойде с ротацията

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му ще поддържа ръководството най-малко доникъде на декември, когато се чака гласуването на измененията в Конституцията.

" Истинската драма ще пристигна на ротацията ", разгласи той.

Борисов се закани, че поддръжката за кабинета " Денков " няма да се резервира, в случай че " продължи практиката да се търсят кавги вместо сплотяващи тематики ", тъй като тогава " най-хубавото е да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови договаряния и нови избори ".

Поводът за извлението му беше абсурдът в Министерството на вътрешните работи, където Политическа партия и Демократична България желаеха оставката на Калин Стоянов и го оповестиха за кадър на ГЕРБ във властта - макар че партията припознава само Мария Габриел измежду членовете на кабинета.

Борисов призна, че е сложил най-малко едно изискване при избора на началник на Министерство на вътрешните работи - претендентът да се избере от ПП-ДБ, само че всред трима души. Това са били началниците на Групово дело Национална полиция, ГДБОП (където шеф беше Калин Стоянов) или Жандармерията.

Според него ГЕРБ нямали " нито един човек на приблизително управническо равнище, камо ли началник на служби ", а Стоянов не може да носи политическа отговорност, откакто не бил политическо лице.
Стоянов стартира да пораства в йерархията в края на кабинета " Борисов 3 ", само че вместо " метла " получава покачване при Бойко Рашков.От недодялан полицейски шеф в Бургаска област той е повдигнат до началник-отдел в ГДБОП през 2018, а в май 2021 с идването на служебния кабинет е назначен за шеф на ГДБОП.
Той повтори първичната позиция на Делян Пеевски за това, че " против Калин Стоянов се води война от Политическа партия и Демократична България, тъй като не се съгласи да безчинстват по време на избори ".

" Аз не мога да защитя служител на реда, който рита паднал човек, само че не мога да се съглася да се сменя министър, който отхвърля партийни назначения ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР