Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов няма да даде доброволно имунитета

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов няма да даде доброволно имунитета
Коментари Харесай

Борисов не дава имунитета си на „съучениците на Гешев“

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов няма да даде непринудено имунитета си. Това разяснява той в границите на постоянната си утринна сводка пред медиите в Народното събрание. „ Няма да си дам имунитета на съучениците на Гешев “, направи отпратка към Борислав Сарафов той.

„ Вчерашното изказване на някогашния основен прокурор сподели, че всичко, което е направил като основен прокурор, е било подготовка на неговия политически план. Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да разясня – развеждането ни като мечки по прокуратурите… Ако си спомняте – в единия случай ме питаха дали съм чел вестник „ Марица “ и списание „ Лайфстайл “. И че съм споделил, че ще се оженя след 5 години, когато се майтапих. По-страшно беше във Върховна касационна прокуратура, където пристигнаха трима прокурори и питаха за какво съм изискал оставката на Гешев. И в него диалог зададох обикновен въпрос – вие президента Радев викахте ли го? Той първи му изиска оставката. Христо Иванов викахте ли го? Не. Кирил Петков викахте ли го? Не. Асен Василев? Не. Атанас Атанасов? Не. Корнелия Нинова? Не. Слави Трифонов. Не “, възмути се Борисиов.

В годините към този момент 20 плана били почнали само и единствено на гърба на Борисов, по тази причина самият той не се тормози от новия план на Иван Гешев. „ Аз през вчерашния ден не чух една дума за Движение за права и свободи. Нито дума за Радев. Нито дума за който и да е. А моят имунитет, уважаеми, ми го дава българският народ? “

Вече има и изясненост по отношение на дълго чаканата лидерска среща сред първите две сили в Народното събрание ГЕРБ и ПП/ДБ, която през вчерашния ден бе отсрочена. Тя ще се организира в 10 часа в Народното събрание.

„ Бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат Комисията по енергетика, Комисията по правни въпроси, да вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна. Декларация по отношение на Висш съдебен съвет, да не избират основен прокурор в този момент с този състав. (…) В 10 часа ще се забележим. Но това не са срещи, които от тях ще произлизат вести. Ние през вчерашния ден свършихме всичко, което имаше за днешния ден. Така че в случай че има нещо за решение на Министерски съвет или нещо сходно – сходни срещи в работен порядък бързо ще бъдат решени “, посочи на наш въпрос Борисов.

Бившият министър председател разяснява и предстоящата аудиенция на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас. По информация на News.bg той се чака да посети Народното събрание в четвъртък.

„ Президентът Зеленски е един от хората, които все още дефинират международната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за демократичната общественост, за потвърждаване на евроатлантическите ни задания, цели. (…) Така че, в случай че има такава аудиенция, ще се забележим с него “, съобщи Борисов. И акцентира – имало две тематики, които го тормозили – какво се случва с теча на язовира „ Нова Каховка “, както и със сигурността на най-голямата нуклеарна централа в Европа АЕЦ „ Запорожие “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР