Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред медии в кулоарите

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред медии в кулоарите
Коментари Харесай

Борисов категоричен: Мария Габриел - премиер, МВнР - на ГЕРБ, иначе избори 2 в 1

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов приказва пред медии в коридорите на Народното събрание.

 

И беше безапелационен:  " Ясно и тъкмо. Мария Габриел - министър председател, Външно министерство на ГЕРБ, който да пази националните ползи. Всички други министри, зам.-министри и регионални шефове за тях. Вчера Кирил Петков ми беше написал: " Държиш ли си на мъжката дума? " И тъй като си държа на думата, през днешния ден Нанков вкара като изключителна точка този закон за плажовете ", разкри водачът на ГЕРБ. 


И се обърна към намиращия се наоколо пиар на " Промяната " Найо Тицин:  " Кажи на Кирил, че няма смисъл да идва. Приемаме последното, което съм му заречен - закона за плажовете, и завършваме! ".

 

" Разбрахме тяхната алена линия - или Външно, тъй като трябвало Политическа партия да се показвали, другояче нямало да се демонстрират, или всичко друго се чупи. Щом има такава алена линия, разбираме ги, единственото, което можем да предложим рационално, е най-малко изборите да са 2 в 1, да не харчим отново 300-400 милиона лв.. Не се ли случи ротацията, това ще се случи в следствие ", подчерта Борисов.

 

Той изрази и отвращение от вчерашното изявление на премиера акад. Николай Денков от Хага, който сподели, че желае гласът на ПП-ДБ да бъде чут в чужбина. 

" Вчера, Найо, покъртен съм от акад. Денков, който сподели, че желал външно министерство, с цел да се чувал гласът на ППДБ. Не да се чува гласът на България, на държавното управление, на народа, а вашият глас на Политическа партия. Сега като вашите министри сте отишли в Съединени американски щати, чий глас се чува ", попита ядосан Борисов и напомни свадите в сглобката поради плануваната аудиенция в Съединени американски щати, от която Денков отпадна. Той още веднъж повдигна тематиката дали министрите не преписват на Политическа партия триумфите на Народното събрание.


" Всичко това завършва, до момента в който те одобряват министерствата като изход да се чува какво вършат Политическа партия ", отсече Борисов.

" Сега Асен Василев в Щатите не си приписва заслугите за бюджета и за законите, които приехме. Дали Румен Радев (министърът на енергетиката) не си приписва нуклеарните реактори и диверсификацията на нуклеарното гориво. Дали министърът на стопанската система не си приписва това, което направихме в защитата за бронетранспортьорите. И в случай че си приписват, дано знаят, че сме създали по този начин, че нашите евроатлантически сътрудници да знаят чии са заслугите ", съобщи Борисов.

 

" След седем избора - цялостен безпорядък. Подправени избори и безпорядък в София. Само преди няколко дни ми зададохте въпроса за какво бойкотираме този съвет (СОС). Както в страната, по този начин и там не могат да се оправят. Когато аз станах кмет нямах нито един мой консултант. Управлявах две години и по-късно ме избраха отново. Флашките са подправени. Ще има избори за кмет, само че няма потребност от избори за общински съвет. Няма сглобка. Опозиционните партии в съвета дадоха едно време да се случи нещо. Но то не може да се случи с такива кметове и с внуците на Държавна сигурност. Общинският съвет няма да работи. Това са хора, които не могат. Няма кого да поддържаме. Вчера в случай че не беше минало това, през днешния ден щяхме да сме към този момент на избори. Време е за избори на кмет ", изясни Борисов за какво хората му поддържаха претендента на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за ръководител на Столичния общински съвет.

 

" Не са ни давали комисии, ние сме си ги взели. Терзиев ли ще ми дава на мен, внучето на Държавна сигурност, която умъртви дядо ми ", скочи Борисов. 

" Седем пъти не можаха. Вчера отново не можаха. И партиите взеха решение този пъкъл да се удължи още известно време, нима създадат нещо. Тези хора ги интересуват единствено пари и постове ", продължи някогашният министър председател. 

 

Така че нито има сглобка, нито има сварка, нито има някаква сделка, просто опозиционните партии, да ги назовем, в съвета, дадоха едно време, с цел да се случи нещо вероятно. То не може да се случи с такива кметове, с внуците и децата на Държавна сигурност, най-вече да пратят някого в лагер. Нищо друго не може да се случи в София ", корав беше Борисов.

 

Според него съветът няма да работи, до момента в който не излезе решението на съда за изборите в София по жалбата на Ваня Григорова и Българска социалистическа партия. При инспекцията на протоколите бе открита разлика от към 200 гласа, само че съгласно ОИК тя е незначителна и не би обърнала резултата.

 

" Това са хора, които не могат. Как да ви го обясня? Няма кого да поддържаме. Защото през вчерашния ден, в случай че не беше минало, през днешния ден щяхме да сме към този момент на избори ", сподели Борисов.


" Противно ми е политическото номадство. Както и че депутати от Политическа партия гласоподават с " Възраждане ". С никого не сме съгласували поддръжката за избор на ръководител. За три месеца единствено слушаме, че някой им е отговорен ", добави той.

Борисов отхвърли да е договарял с други водачи избора на Петров: " Мога да се закълна - с нито един. По никаква тематика. Изобщо не ме интересува този общински съвет и този град с това управление като Терзиев ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР