Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е призован днес в Софийската

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е призован днес в Софийската
Коментари Харесай

Разпитват Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е свикан през днешния ден в Софийската градска прокуратура по така наречен дело " Барселонагейт " и във Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист.

За призовките заяви самият Борисов на брифинг в понеделник.

Малко преди този момент, основният прокурор, в близо двучасова медийна изява, излъчи запис на собствен диалог с Йордан Стоев от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. В този диалог се твърди, че Борисов стои в основата на настояването за премахване на Гешев.

„ В бързината са ми изпратили две призовки едновременно. На 2 разнообразни места в един и същи ден! Казвам го, с цел да се майтапя, само че това е реалност. Ако не отида на едното, какво ще кажат:

„ Не се е явил, би трябвало да арестуват “ или по какъв начин. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи? “.

Призовка да дава пояснения във Върховната касационна прокуратура за през днешния ден има и Георги Кузманов, който се е подписал и в двете претенции на членове на Прокурорската гилдия за предварително преустановяване мандата на основния прокурор. По думите на Кузманов и други от подписалите се са получили призовки.

" Аз считам, че ние сме се извърши отговорностите по този начин, както законът го изисква от нас. Това какво той подхваща като дейности може да е друго съображение за друго искане за преустановяване предварително на неговия мандат, в случай че продължава да уронва престижа на правосъдната власт. Не е добре, че биваме заплашвани тези, които сме си разрешили, съгласно него, да задвижим процедурата за преценка налице ли е основателност за предварителното му освобождение ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР