Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл обяви, че очаква бавния,

...
Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл обяви, че очаква бавния,
Коментари Харесай

Федералният резерв готви нови повишения на лихвите в САЩ

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл разгласи, че чака бавния, само че постоянен ритъм на покачване на лихвите да продължи, защото централната банка търси верния баланс сред насърчаването на растежа и контрола на остатъците.

Пауъл сподели доверие в стопанската система и увери, че инфлацията няма да излезе от надзор. Настоящата траектория на покачвания, която Фед следва от декември 2015 година, евентуално ще се резервира, стига да няма обилни промени в икономическите трендове.

Централната банка няма да стопира икономическия подтик, само че счита да играе ролята на бариера против възможен неукротим напредък.

" Виждам сегашния път на последователно повишение на лихвените проценти като метод на Федералната комисия за отворени пазари, с цел да се възприемат съществено и двата риска ", съобщи Пауъл, представен от CNBC.

" Както демонстрира последното изказване на Федералната комисия за отворени пазари, в случай че мощният растеж на приходите и работните места продължи, бъдещи постепенни нараствания на целевия диапазон на лихвата върху федералните средства евентуално ще бъдат подобаващи ", сподели той.

Комисията утвърди 7 тримесечни покачвания с по 0.25% на лихвения % по време на цикъл, който стартира през декември 2015 година Това докара до сегашната цел за лихвения % от 1.75% до 2%. През 2018 година към този момент имаше 2 покачвания, а членовете на комисията обявиха, че предстоят още 2.

" Икономиката е мощна "

Според ръководителя на Фед постепенният метод е най-подходящ при актуалните условия.

" Икономиката е мощна, инфлацията е покрай задачата ни от 2%, а множеството хора, които желаят работа, я намират. Колегите ми и аз деликатно следим входящите данни и считаме да използваме средствата на паричната политика, с цел да подкрепим продължителния напредък, мощния трудов пазар и инфлацията покрай 2% ", изясни Пауъл.

Фед е наясно, че инфлацията от време на време се появява на финансовите пазари преди общия ценови напън. Историята демонстрира, че " когато правиш прекомерно, плащаш по-висока цена, в сравнение с когато правиш прекомерно доста ", пробвайки се да контролираш инфлацията.

Ако инфлационните упования станат неудържими в някоя от двете направления, Федералният запас ще направи " каквото е належащо ", с цел да управлява казуса, увери Пауъл. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР