Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл каза във вторник, че

...
Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл каза във вторник, че
Коментари Харесай

Пауъл: Фед ще повиши лихвите повече, ако инфлацията се запази

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл сподели във вторник, че Фед ще увеличи лихвените проценти повече от плануваното, в случай че инфлацията се задържи " на високи равнища по-дълго от предстоящото ". Той изясни, че стопанската система на Съединени американски щати би трябвало да се уголемява за по-дълго, с цел да реализира " доста мощен пазар на труда с високо присъединяване ", като означи, че сега присъединяване " се движи доста постепенно ".

Пауъл предизвести, че високата инфлация е " сериозна опасност за постигането на оптималната претовареност и постигането на продължителна агресия, която ще ни даде това ".

Пауъл също по този начин съобщи, че стопанската система вижда " противоречие сред търсенето и предлагането ", с доста мощно търсене, където предлагането е лимитирано, " изключително към неща като коли ". Той изясни, че казусът ще бъде решен частично посредством промени в търсенето и частично посредством връщане на по-голямо предложение , като предвижда, че естествените условия на предложение би трябвало да се върнат през тази година.

Пауъл разяснява, че Фед следи " доста деликатно " обстановката с Омикрон в цялата страна . " Коронавирус се популяризира из страната на районен принцип; това не е толкоз казусът с Омикрон. Толкова е инфектиран и не е идентичен на всички места, само че в действителност минава през цялата страна с много бързи темпове. Но ние го следим доста деликатно ", той сподели.

Освен това Пауъл добави, че " логиката на психиката на инфлацията стартира да се утвърждава ", само че " изпреварването на пандемията е единственият главен ход, който можем да създадем ", с цел да я разгадаем.
 Фед може да стартира да покачва лихвите през март
Фед може да стартира да покачва лихвите през март

Джеймс Булард: В добра позиция е да предприеме спомагателни стъпки за надзор на инфлацията

Фед може да повлияе върху търсенето по повод инфлацията , само че може единствено " нищожно " да повлияе на цените на силата или храните .

Свидетелствайки пред Сената на Съединени американски щати, Пауъл акцентира, че инфлацията също се движи от " разстройства в предлагането " и допусна, че смекчаването на тези спънки не може да бъде направено единствено от Фед, защото се популяризира отвън тяхната пълномощия. " Можем нищожно да повлияем на търсенето, само че когато става въпрос за храна и сила, те са доста повлияни от въпросите от страна на предлагането ".

" Инфлационният напън наподобява е на път да продължи доникъде " на тази година , само че също по този начин, че 2022 година е " година, в която подхващаме стъпки към нормализиране. Това ще включва повишение на лихвения % на федералните фондове, преустановяване на покупките на активи през март и може би по-късно тази година. "

Пауъл настоя, че Фед ще " приспособява пъргаво политиката " и ще поправя времето и честотата на повишение на лихвените проценти според от предлагането, инфлацията и вероятностите за напредък. Той съобщи, че чака стопанската система " да продължи да може да се оправя с " огнища на COVID-19, като добави, че прогнозата за идващото тримесечие или две е " доста позитивна ".
 Ръстът на лихвите в Съединени американски щати може да засегне уязвимите страни, предизвестява МВФ
Ръстът на лихвите в Съединени американски щати може да засегне уязвимите страни, предизвестява МВФ

През 2022 година Фед може да увеличи лихвените проценти четирикратно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР