Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

Брюксел ще обсъди обвързването на европейския бюджет с върховенството на закона

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в заяви, че предлага отпущането на средства от идващия бюджет на Европейския съюз да бъде обвързано със положението на върховенството на закона. Въпросът ще бъде разискван на съвещанието на държавните и държавните ръководители на 27-те идната седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че решенията за прекъсване или ограничение на заплащането на бюджетни средства за страните от Европейски Съюз с проблеми в тази област следва да се взимат с квалифицирано болшинство от Съвета на Европейски Съюз и с оценката на Европейската счете палата и Европейската комисия.

"Няма да си затваряме очите, това е главен въпрос за бъдещето на Европейски Съюз, наедно със свободата на медиите ", сподели той на конференция. Мишел заяви, че предлага да се насочи финансиране към планове, свързани със законността, медийно многообразие и битката с дезинформацията.

Премиерът Борисов разиска с Шарл Мишел Плана за възобновяване на Европа

Председателят на Европейския съвет предлага бюджетът на Европейски Съюз до 2027 година да бъде 1,74 трилиона евро с фонд от 750 милиарда евро за икономическо възобновяване. Според него е належащо отстъпките от бюджетните вноски да се запазят за Германия, Холандия, Австрия и Швеция.

Мишел предлага също въвеждане на нови налози върху пластмасата, цифровите сдружения, въглеродното замърсяване. Събраните по този метод средства следва да послужат за "собствени доходи " на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР