Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова Китай да използва

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова Китай да използва
Коментари Харесай

ЕС разчита на помощта на Китай да вразуми Русия

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани Китай да употребява всички средства, с цел да убеди Русия да съблюдава интернационалното право, съобщи Франс прес.
" Ние насърчаваме китайските управляващи да употребяват всички средства, с които разполагат, с цел да убедят Русия да съблюдава интернационално приетите граници, да съблюдава суверенитета на Украйна ", съобщи Мишел в навечерието на срещата на върха на Г-20, на която тематиката за спора в Украйна и последствията от него ще бъде една от водещите.
Мишел приказва в Пномпен, където през днешния ден той организира среща с водачите на страните от АСЕАН.
" Важно е в този жесток миг от историята на човечеството да има интернационално съдействие ", подчертава Мишел и акцентира, че Г-20 е още една опция за откровени полемики в тази тенденция.
Отношенията сред Китай и Европейски Съюз се утежниха от налагането на взаимни наказания по отношение на обвиняванията за нарушавания на човешките права в Синцзян.
От началото на съветската инвазия в Украйна водачите на Европейски Съюз на няколко пъти приканиха Пекин да осъди намерено дейностите на Русия, само че апелите им до момента останаха без триумф.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР