Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отрече да е правил

...

Мишел, който отговаря за организирането на срещите на върха на ЕС, заяви, че сметките му за пътуване са били по-високи от тези на неговите предшественици поради необходимостта да представлява Европа на световната сцена по време на пандемията от ковид и войната в Украйна.

В поредица от интервюта за белгийски медии Мишел заяви, че лидерите на ЕС са го помолили да играе по-голяма международна роля и са му дали "пълната си подкрепа", когато мандатът му беше подновен за още две години и половина през март 2022 г.

Коментарите му дойдоха, след като "Le Monde" съобщи за използването от него на скъпи частни самолети, включително за кратки полети до Париж, както и до други градове, добре обслужвани от търговски авиокомпании, като Берлин и Виена. Според документ, публикуван на уебстраницата му в Европейския съвет, през февруари Мишел е летял от Брюксел до Париж за среща относно борбата с тероризма в Сахел на стойност 4379 евро, вмес?08:02:24" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отрече да е правил" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Порицаха Шарл Мишел за честото | BGNES

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отхвърли да е правил " екстравагантни " сметки за пътешестване, откакто честите му пътувания с частни самолети станаха обект на публично внимание.

Мишел, който дава отговор за организирането на срещите на върха на Европейски Съюз, съобщи, че сметките му за пътешестване са били по-високи от тези на неговите прародители заради нуждата да съставлява Европа на международната сцена по време на пандемията от коронавирус и войната в Украйна.

В поредност от изявленията за белгийски медии Мишел съобщи, че водачите на Европейски Съюз са го помолили да играе по-голяма интернационална роля и са му дали " цялостната си поддръжка ", когато мандатът му беше възобновен за още две години и половина през март 2022 година

Коментарите му пристигнаха, откакто " Le Monde " заяви за потреблението от него на скъпи частни самолети, в това число за къси полети до Париж, както и до други градове, добре обслужвани от търговски самолетни компании, като Берлин и Виена. Според документ, оповестен на уебстраницата му в Европейския съвет, през февруари Мишел е летял от Брюксел до Париж за среща по отношение на битката с тероризма в Сахел на стойност 4379 евро, вместо да употребява постоянно употребяваната бърза влакова линия, която свързва градовете за 1 ч. и 22 мин. За пътуванията си до второто седалище на Европейския парламент в Страсбург той постоянно употребява частни самолети, които са до 14 пъти по-замърсяващи за всеки пасажер, в сравнение с комерсиалните полети, като разноските му варират от 1283 до 9049 евро единствено за двупосочния билет.

Общите разноски, представени от " Le Monde ", обаче са доста по-високи, защото общественият указател не разкрива разноските за транспорт на чиновниците на Мишел. Позовавайки се на копия от пътни сметки, които е видял, " Le Monde " оповестява, че общите разноски за частния аероплан за вечерята в Париж за разискване на Сахел са 35 750 евро, до момента в който сметката единствено за едно пътешестване до Страсбург възлиза на 35 000 евро, откакто се вземат поради разноските за антуража на Мишел.

През ноември предходната година пътуването с частен аероплан до Пекин, където Мишел и екипът му се срещнаха с китайския водач Си Дзинпин, струваше 460 000 евро; обществено бяха оповестени единствено пътните разноски на Мишел в размер на 32 895 евро. По това време някои висши дипломати от Европейски Съюз показаха неразбиране по отношение на пътуването, защото Мишел пътуваше без ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която управлява законодателството на Европейски Съюз и комерсиалните покупко-продажби, които биха могли да обиден Китай.

Според " Politico " чиновниците на Съвета са планували бюджет за пътувания на Мишел в размер на 1,9 млн. евро през 2024 година, което съставлява 34% нарастване по отношение на миналата година. В диалог с белгийския ежедневник " Le Soir " Мишел нито удостовери, нито отхвърли тези числа, само че отбрани разноските за пътуванията си, които на жаргона на Европейски Съюз се разказват като " задачи ". " Разходите са по-големи от преди, тъй като обстановката го изисква ", сподели той. " Но това не са екстравагантни разноски. Това е просто нужда да се извършват интернационалните дейности в полза на Европа "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР