Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви днес, че Европейският

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви днес, че Европейският
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Необходим е баланс между Китай и ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи през днешния ден, че Европейският съюз отхвърля да бъде доверчив във връзка с Китай , само че също по този начин желае да избегне " логичност на систематична борба " с Пекин, съобщи Франс прес.

" Ние ще продължим да бъдем мощни и да пазиме нашите правила като демокрацията и главните права ", сподели Мишел след срещата на върха в Брюксел, където държавните глави и държавните ръководители на Европейски Съюз организираха тричасов спор за връзките с Китай.

Председателят на Европейския съвет изрече мнение, че е нужна повече взаимност и баланс в икономическите връзки сред Китай и Европейски Съюз. Той изрази волята на Европейския съюз да си сътрудничи с Китай върху тематиките за климатичните промени и за здравето.

Дебатът сред европейските водачи " сподели ясното им предпочитание да не бъдат наивни, само че и да не следват логичност на систематична борба ", добави той.

" Ние имаме собствен личен модел, който да развиваме ", добави той на фона на задълбочаващото се напрежение сред Вашингтон и Пекин.

Шарл Мишел акцентира, че за Европейски Съюз е извънредно значимо развиването на " стратегическа автономност ", създавайки нови партньорства с страните от останалата част от света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР