Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че евролидерите са

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че евролидерите са
Коментари Харесай

Европейският съвет постигна споразумение по политиката за климата

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи, че евролидерите са постигнали съглашение по политиката на Европейски Съюз за климата, заяви Франс прес.

" Споразумение за климатична индиферентност до 2050 година Европейският съвет се контракти за тази значима цел ", написа той в " Туитър ".

Полша, която е мощно подвластна от производството на електрическа енергия от въглища, не пожела да поеме към този момент ангажимент, само че и не блокира финалното решение. Според източници казусът с Полша ще бъде прегледан още веднъж през юни 2020 година

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че след сложни договаряния е договорил да бъде направено изключение за неговата страна, съобщи Ройтерс.

Той добави, че е дадено обилно финансиране за икономическия преход в районите, които ще бъдат най-засегнати от отказването от изкопаемите горива и че Европейски Съюз категорично е признал нуклеарната сила за възможно средство в намаляването на излъчванията.

Чехия оказа мощен напън за запазването на нуклеарната енергетика.

Емисиите на Европейски Съюз понижиха през последните две десетилетия, само че към момента съставляват 9,6 % от въглеродните излъчвания в света, демонстрира европейски отчет от 2018 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР