Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел настоя, че единството на

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел настоя, че единството на
Коментари Харесай

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен се обясниха пред ЕП как така допуснаха Ердоган да унижи ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел настоя, че " единството на Европейски Съюз " би трябвало да надделее като приоритет откакто той и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обясниха дипломатическия гаф " Дивангейт " пред Европейския парламент, съобщи БГНЕС.
Мишел, който се оказа седнал на стол с висока облегалка до турския президент Реджеп Тайип Ердоган, до момента в който по време на визитата си в Анкара на 6 април, изразил наново " съжалението си " за случая.
 „ Политико ”: Европа заслужава дивана на Ердоган „ Политико ”: Европа заслужава дивана на Ердоган
Мустакат турчин, два позлатени стола с висока облегалка и плюшен диван. Оказва се, че това е всичко, което е належащо, с цел да се създ...
Фон дер Лайен от своя страна декларирала, че е била омърсена от случилото се и като жена, и като ръководител на Европейска комисия, съобщи източник пред Агенция Франс Прес при изискване за анонимност.
Мишел и Фон дер Лайен обясниха своите версии за случая пред ръководителите на политическите групи в Европейския парламент. Неудобната сцена породи доста рецензии към Ердоган и Мишел, чиито екипи се упрекнаха взаимно, че са причина за " гафовете в протокола ". По протокол обаче службите на съответните дипломати ревизират напълно какво тъкмо се планува в публични събития и въпросът какво са правили европейските служители в тази ситуация е доста трънлив - тъй като с настаняването на дивана, Фон дер Лайен беше де факто намалена в сан по отношение на Реджеп Ердоган и Шарл Мишел и то в миг, в който, в която съществена част е отбрана на правата на дамите.
В Екологичен потенциал приканиха двамата водачи на Европейски Съюз да излязат с публично изказване, с което да подсигуряват, че сходен случай в никакъв случай повече не може да се повтори, и да го създадат преди дебатът за връзките сред Европейски Съюз и Турция по време на пленарната сесия през последната седмица на април.
Лидерите на Европейски Съюз би трябвало още веднъж да прегледат обтегнатите връзки с Турция на срещата на върха през юни.
 Ще докара ли обидата против Фон дер Лайен до оставката на Шарл Мишел? Ще докара ли обидата против Фон дер Лайен до оставката на Шарл Мишел?
Последиците от „ Дивангейт “, случаят с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Турция от предходната седмица, не престават...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР