Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който днес е на

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който днес е на
Коментари Харесай

Шарл Мишел заяви в Киев, че Украйна продължава да се приближава към ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който през днешния ден е на посещаване в Киев, съобщи, че Украйна продължава да се доближава към Европейски Съюз и назова украинския прогрес незабравим, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мишел сподели това на взаимна конференция в украинската столица с президента Володимир Зеленски и президента на Молдова Мая Санду. Той добави, че чака срещата идния месец, на която ще бъде разисквано започването на публични договаряния за присъединение на Украйна, да бъде " сложна ".

Зеленски съобщи, че Украйна ползва и ще продължи да ползва всичките седем рекомендации на Европейски Съюз, с цел да стартира публични договаряния за присъединение идващия месец. Той добави, че решението на Европейски Съюз ще съставлява предизвикателство за единството на блока.

Санду прикани Европейски Съюз да показва " експедитивност и единение " във връзка с кандидатурите на Молдова и на Украйна за присъединение към блока.

 

" Спешността на тези времена, белязани от война и неустановеност, изисква от нас да ускорим нашите процеси. Бързината и единството не са просто стратегически избори, те са въпрос на оцеляване и завръщане към европейска непоклатимост ", сподели тя на конференцията в Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР