Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е уверен, че лидерите

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е уверен, че лидерите
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Европейският съвет ще предостави на Украйна статут на страна-кандидат

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е убеден, че водачите на Европейския съюз на 23 юни ще дадат публично на Украйна статут на страна-кандидат за влизане в блока. Той написа това в „ Туитър “ преди началото на срещата с водачите на страните от Западните Балкани в четвъртък, предава УНИАН .

„ Това е определящ миг за Европейския съюз. Това е геополитически избор, който ще създадем през днешния ден. Уверен съм, че ще предоставим статут на кандидатка на Украйна и Молдова, както и ясна европейска вероятност на Украйна, Грузия и Молдова “ съобщи Мишел.

На 28 февруари президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа заявление за участие на Украйна в Европейския съюз.

На 17 юни ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че Европейска комисия предлага на Европейския съвет да даде на Украйна европейска вероятност и статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

След това от кабинета на ръководителя на Европейска комисия назоваха дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати за започване на договарянията на Украйна за присъединение към Европейски Съюз.

Решението на Европейския съвет за даване на Украйна статут на претендент за участие в Европейски Съюз се чака на 23-24 юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР