Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е поканил украинския лидер

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е поканил украинския лидер
Коментари Харесай

Володимир Зеленски е получил покана от Шарл Мишел да посети Брюксел

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е поканил украинския водач Володимир Зеленски да взе участие персонално в бъдеща среща на върха на Евросъюза, разгласи представител в Брюксел. Според известието в Туитър спомагателна информация няма да бъде обявена от съображения за сигурност.

Според редица източници обаче, посещаване на Володимир Зеленски в Брюксел може да се чака още в четвъртък, когато се събират ръководителите на 27-те. Ако новината се удостовери, това ще бъде първа аудиенция на украинския водач в столицата на Евросъюза от началото на войната на 24 февруари. Има възможност и за изключителна сесия на Европарламента в наличието на Володимир Зеленски, настояват източници на Франс прес.

Украинският водач има " непрекъсната покана " в Брюксел, отлебяза по-рано представител на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. От Киев няма удостоверение за пътешестване на Зеленски, който посети Вашингтон на 22-ри декември и напусна за първи път страната си след началото на съветската инвазия. Във Вашингтон той беседва с президента Байдън и държа тирада пред американския Конгрес. В четвъртък и петък Евросъюзът организира изключителна среща на върха, отдадена на развиването на войната в Украйна и солидарността на 27-те с идеята на Киев. Преди дни водачите лидерите на Съюза посетиха украинската столица, където потвърдиха поддръжката си за страната. От юни предходната година Украйна има статут на страна-кандидатка за присъединение. Членството допуска редица промени, които може да лишават години, само че Киев се надява да форсира процеса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР