Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е оптимист за предстоящите

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е оптимист за предстоящите
Коментари Харесай

Мишел оптимист за Украйна в ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е оптимист за идните решения на страните членки на Европейски Съюз във връзка с Украйна, които ще бъдат прегледани на най-високо равнище в Брюксел след няколко седмици, и удостоверява решимостта за използване на нови наказания против Русия.

Мишел приказва на конференция след срещата на върха ЕС-Канада, извършена в канадския град Сейнт Джон, оповестиха от пресслужбата на Европейския съвет.
 Председателят на Европейския съвет: Украйна продължава да се доближава към Европейски Съюз Обновена
Председателят на Европейския съвет: Украйна продължава да се доближава към Европейски Съюз

Визитата на Шарл Мише в Украйна е по случай отбелязването в Украйна десетилетие от прозападната гражданска война

" Ние поддържаме Украйна и ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. От страна на Европейски Съюз ние към този момент предоставихме 83 милиарда евро в поддръжка на Украйна в разнообразни области - финансова, военна - и сме подготвени да създадем повече. През идващите седмици в бъдеще ще вземем спомагателни решения и аз съм оптимист, дружно с нашите държави-членки, в това отношение ", сподели Мишел.

Той означи, че на идната среща на водачите на Европейски Съюз ще бъдат разисквани и спомагателни наказания против Русия. " Това също ще бъде опция да обсъдим смисъла на предотвратяването на заобикалянето на глобите, от една страна, и от друга, с цел да идентифицираме секторите, в които може да са нужни някои спомагателни стъпки в бъдеще в съгласуваност с нашите съидейници сътрудници, ", сподели Шарл Мишел.

Както беше обявено, Европейският съвет ще се събере в Брюксел на 15-16 декември за среща, която ще бъде исторически значима за Украйна. По - особено, водачите на страните-членки на Европейския съюз ще обмислят основаването на по този начин наречения Украински механизъм в границите на многогодишния финансов механизъм на Европейски Съюз за 2024-2027 година в размер на 50 милиарда евро. Друг значим резултат от срещата може да бъде решението за започване на договаряния с Украйна и Молдова за присъединение към Европейския съюз.
 Европейски Съюз: Украйна взема решение дали да договаря с Русия, или не
Европейски Съюз: Украйна взема решение дали да договаря с Русия, или не

Коментар на Борел във връзка спекулациите, че Западът може да притисне Киев за договаряния с Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР