Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, че блокът ще се

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, че блокът ще се
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания се прицелват в руските диаманти

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, че блокът ще се насочи към доходоносната търговия с съветски диаманти като част от възобновените старания за възпрепятстване на военните старания на Москва, съобщи Агенция Франс Прес.


" Ще ограничим търговията с съветски диаманти ", съобщи Мишел, до момента в който водачите на Г-7 се събираха за среща на върха в японския град Хирошима.

Същото направи и Англия. Лондон показа нови наказания против съветския минерален бранш, ориентирани против вноса на алуминий, диаманти, мед и никел, в опит да се ограничи опцията на Москва да финансира войната в Украйна.

Преди срещата на върха на Г-7 в Хирошима, Япония, Лондон съобщи, че ще вкара " възбрана за съветските диаманти " и ще се насочи към повече субекти, участващи във " (военнопромишления комплекс на Владимир) Путин ".

Търговията с диаманти в Русия се прави оценка на 4-5 милиарда $ годишно, което носи на Кремъл по този начин нужните данъчни доходи.

БГНЕС напомня, че се чака срещата на върха в Хирошима да докара до поредност от нови наказания против Русия, в това число ограничения на Съединени американски щати, които ще включат още 70 съветски и задгранични субекти в черен търговски лист.

" Ще има над 300 нови наказания против физически и юридически лица, кораби и самолети ", съобщи почитан чиновник на американската администрация.

Предполага се Г-7 като цяло да работи за стягане на съществуващите наказания, премахване на пропуските, ограничение на достъпа на Москва до интернационалната финансова система и вдишване на ангажимент за заледяване на съветските активи до края на войната в Украйна.

" Както демонстрират днешните известия за глобите, Г-7 остава единна пред опасността от Русия и непоколебима в поддръжката си за Украйна ", съобщи министър-председателят Риши Сунак. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР