Председателят на Европейския съвет изрази надежда, че решението за в

...
Председателят на Европейския съвет изрази надежда, че решението за в
Коментари Харесай

Шарл Мишел се надява решението за ваксините в ЕС да бъде взето следващата седмица

Председателят на Европейския съвет изрази вяра, че решението за в Европейски Съюз ще бъде взето идната седмица. Мишел добави, че чака и скорошно реализиране на компромис по върху бюджета на Европейски Съюз и възстановителния проект от пандемията с Covid-19.
Мишел отхвърли да даде повече информация за договорите с фармацевтичните компании с претекста, че почита върховенството на европейското законодателство и отговорността на другите европейски институции.
 Шарл Мишел зове за единение в Европейски Съюз по договарянията с Лондон за след Брекзит Шарл Мишел зове за единение в Европейски Съюз по договарянията с Лондон за след Брекзит
Шефът на Европейския съвет Шарл Мишел прикани членовете да останат единни зад договарящите на Брюксел в комерсиалните договаряния за след...
„ Европейските институции, които са виновни за признаването на имунизациите, работят доста съществено и интензивно, с цел да подсигуряват качеството и надеждността им. На тази основа, уповавам се, идната седмица решенията да бъдат взети под надлежна форма, като се базират на науката, познанията и качеството. Ключов миг ще бъде прозрачността “, сподели той.
Мишел изрази вяра, че също другата седмица ще бъде преодоляно ветото на Полша и Унгария върху многогодишната финансова рамка и възстановителния проект, който двете страни-членки постановиха като форма на противоречие на обвързването на европейските средства с върховенството на закона:
„ Искам да остана оптимист и да не преставам да считам, че през идващите дни ще можем да разгадаем казуса, пред който сме изправени. Бе изразено безпокойствие, че механизмът за върховенството на закона може да се употребява случайно. Трябва да забележим можем ли да успокоим духовете в тази тенденция “.
Председателят на Европейския съвет акцентира, че би трябвало да има подготвеност за всевъзможни разновидности по съглашението по и отхвърли да предвижда развоя на договарянията, които не престават и сега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР