Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви пред полски съд,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви пред полски съд,
Коментари Харесай

Туск се яви пред полския съд за катастрофата в Смоленск

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи пред полски съд, че не е имал никаква роля в подготовката на злополучния полет през 2010 година, когато президентът на страната и други 95 души починаха, написа " Индипендънт ".

Туск даде показания пред съда във Варшава във връзка със самолетната злополука край Смоленск през 2010 г, при която починаха Лех Качински и други 95 представители на властта. По това време Туск бе министър председател на страната.

Според него " явно " е, че не е имал присъединяване в планирането на ежедневните събития.

Семействата на някои от жертвите упрекват държавното управление на Туск и съдят чиновници, защото настояват, че не са си свършили работата, с цел да създадат пътуването до Русия безвредно.

На процеса Туск се явява като очевидец.

Съдебният случай е огромен политически въпрос в Полша. Наблюдатели разясняват, че ръководещата партия " Право и правдивост " употребява казуса, с цел да нападна ръководителя на Европейски Съюз.

Не е и не би трябвало да бъде задача на премиера или президента да въздейства на решения като мястото на кацане, времето на кацане, дестинацията, типа и избора на аероплан, сподели Туск пред съдии.

" Така че от моя позиция е явно, че не е било нужно да се интересувам и да оказвам въздействие ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР