Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че държавните и

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че държавните и
Коментари Харесай

Европейският съвет реши: По-малко мигранти и лагери извън територията на ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че държавните и държавните ръководители от Европейския съюз са постигнали съглашение по заключителния документ от срещата, в това число и по горещата тематика за миграцията, съобщи БГНЕС. " Италия към този момент не е сама след тази среща на върха. Установява се нов изчерпателен принцип за оказване на банкет и избавяне на мигрантите. И се признава основният принцип: всеки дошъл в Италия, идва в Европа. Евросъюзът открива нови правила за приемане на мигранти, избавени в Средиземно море и поема задължението да реформира Дъблинското съглашение за систематизиране на бежанците ", съобщи италианският министър председател Джузепе Конте. Който в началото блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на Европейски Съюз по всичките тематики от дневния ред поради различия по отношение на решаването на миграционната рецесия. Италия ще реши по-късно дали да сътвори центрове за банкет на мигранти на територията си.

Участниците в Европейския съвет за пръв път съумяха да съгласуват организирането отвън Евросъюза на центрове за незаконни мигранти, които са се насочили към Европейски Съюз, съобщи пред публицисти австрийският министър председател Себастиян Курс след среднощната среща. " Това беше дълга полемика и в Европейски Съюз все по този начин има разнообразни подходи, само че аз се веселя, че има доста страни, които упорстват да се съкратят потоци към Европа. Това е освен Вишеградската група, само че и Холандия, Дания, България, тези, които се обявявах за мощна и дейна външна политика. Радостни сме, че за пръв път планираме центрове (за мигранти) отвън Европейски Съюз. Дълго време изисквахме такива зони на сигурност или центрове за идване (на мигранти) да съществуват отвън Европа и тази концепция се реализира и участва в текста " (на заключителния документ), означи Курц.

Според френския президент Еманюел Макрон при тази среща е победило европейското съдействие. " Европа ще би трябвало да живее с мигрантски напън дълго време. Трябва да се оправим с това предизвикателство, оставайки правилни на полезностите си ", сподели още Макрон след повече от 10 часа договаряния в Брюксел.

" Пристигащите в Европа мигранти не би трябвало сами да избират в коя страна да останат ", сподели след срещата немският канцлер Ангела Меркел. Страните от Европейския съюз стигнаха до компромисното решение за разселване на бежанците на доброволна основа, съобщи от своя страна полският министър председател Матеуш Моравецки. " Това е добър компромис. Постигнахме това, към което се стремяхме. Има състояние за разселване на доброволна основа. Ние сме доста доволни”, сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР