Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова САЩ да не

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова САЩ да не
Коментари Харесай

Да правим търговия, а не война

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани Съединени американски щати да не стартират комерсиална война с Европейски Съюз, заяви Евронюс.

Туск прикани за договаряния за изключването на Европейски Съюз от листата със страни, за които вносните мита ще бъдат повишавани. Според него по този начин ще бъде демонстрирано „ трансатлантическо единение “.

„ Разбирам президентът, когато той се оплаква за прекалено много мита сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Ние също не сме щастливи. Преди няколко години ние започнахме търговски договаряния със Съединени американски щати. Сега ние би трябвало да се върнем към тези договаряния. Нека вършим търговия, а не война. Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да се върнат към договарянията “, съобщи Туск.

Той поддържа и позицията на Лондон, че съветските служби най-вероятно са забъркани в отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал. В Европейски Съюз към този момент има диалози, за това по какъв начин да се реализира съглашение със Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР