Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова лидерите на ЕС

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова лидерите на ЕС
Коментари Харесай

Доналд Туск призова ЕС да подкрепи отлагане на Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани водачите на Европейски Съюз да поддържат дълготрайно отсрочване на Брекзит, в случай че Обединеното кралство не одобри проект.

В " Туитър " Туск написа, че по време на консултациите преди Европейския съвет ще призове 27-те страни членки да бъдат отворени за дълго отсрочване , в случай че Англия откри за належащо да премисли Брекзит тактиката си и с цел да реализира консенсус.
 Брекзит провокира безпорядък, тръби печатът на Острова
Брекзит провокира безпорядък, тръби печатът на Острова

Британските издания пишат за хаоса и следващия неуспех на Мей в Народното събрание

" Гардиън " разяснява, че това евентуално ще помогне на Тереза Мей, тъй като в случай че депутатите не прокарат договорката й за трети път, тя няма да има различен избор с изключение на да изиска дълготрайно отсрочване на Брекзит.

Днес английските депутати ще гласоподават предложение на държавното управление за отсрочване на Брекзит. Парламентът ще гласоподава предложение, което планува идната сряда като краен период за пробутване на договорка за Брекзит от депутатите . Ако договорката бъде прокарана, държавното управление ще изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни. Ако не бъде гласувано съглашението, кабинетът на Тереза Мей ще се нуждае от по-голяма пролонгация , което значи, че Обединеното кралство ще би трябвало да взе участие на европейските избори.
 Брюксел: Вотът за Брекзит без договорка е като „ Титаник гласоподава айсбергът да се отмести от пътя”
Брюксел: Вотът за Брекзит без договорка е като „ Титаник гласоподава айсбергът да се отмести от пътя ”

Франция и Германия са измежду няколко страни, които желаят по-голяма еластичност

Междувременно се оповестява, че " Даунинг стрийт " 10 ще разреши на консерваторите свободно да гласоподават за отсрочване на Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР