Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че иска по

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че иска по
Коментари Харесай

Много високи залози в спора за миграцията в ЕС видя Туск

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че желае по време на срещата на водачите на страните от Европейски Съюз в четвъртък и петък в Брюксел да бъдат контрактувани три нови ограничения за налагане на по-добър надзор върху миграцията, оповестява " Ройтерс ".

В писмо покана до водачите на страните от Европейски Съюз, Туск написа, че желае те да поддържат основаването на центрове за мигранти и бежанци отвън Европа и заделянето на пари особено за битка с незаконната имиграция в идващия 7-годишен бюджетен интервал на Общността, който стартира от 2021 година

Третият детайл е да се работи повече с трети страни, като Либия да вземем за пример, с цел да се предотврати навлизането на хора в Европа.

Туск акцентира, че солидната отбрана на външните граници на Европейски Съюз е наложителна и че неуспехът на Европейски Съюз да го наложи след пика на миграционната рецесия през 2015 година е довел до опцията за процъфтяването на групи, които " оферират елементарни отговори на най-сложните въпроси. Прости, радикални и привлекателни ".

" Миграционната рецесия им даде все по-голям брой причини. Все повече и повече хора стартират да имат вяра, че единствено силова власт, антиевропейска и антилиберална по дух, с наклонност към очевиден авторитаризъм, е способна да спре вълната на незаконната имиграция ".

" Ако хората им имат вяра, че единствено те могат да предложат дейно решение на рецесията с мигрантите, те ще повярват и на всичко друго, което споделят. Залозите са доста високи. А времето е малко ", предизвестява Туск.

Срещата на върха на Европейски Съюз ще разиска също по този начин обтегнатите връзки с обичайния съдружник Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР