Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че 27-те страни

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че 27-те страни
Коментари Харесай

Туск: ЕС се съгласи на отлагане на датата на Брекзит до 31 януари

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че 27-те страни от Европейски Съюз без Англия са се съгласили да дадат на Лондон ново отсрочване на датата на Брекзит, този път до 31 януари 2020 година, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

" 27-те се съгласиха да одобряват молбата на Англия за гъвкаво удължение на Брекзит до 31 януари 2020 година Решението ще бъде публично завършено в писмен тип ", заяви Туск в Туитър след малко съвещание на непрекъснатите представители на Европейски Съюз в Брюксел.

След предходното отсрочване датата на Брекзит беше 31 октомври.

Под гъвкаво удължение се има поради, че Англия ще може да излезе от Европейски Съюз и по-рано, в случай че постигнатото от премиера Борис Джонсън съглашение за Брекзит с Европейски Съюз бъде утвърдено преди 31 януари, осведоми Българска телеграфна агенция.

Франция най-вече се противопоставяше на ново дълго отсрочване и сложи условия за настоящето си единодушие: Англия да излезе от Европейски Съюз на 30 ноември или 31 декември, в случай че съглашението бъде утвърдено преди някоя от тези дати.

Решението на Европейски Съюз се съпровожда от политическа декларация, в която съюзът аргументира новото отсрочване, изключва предоговаряне на съглашението и желае номиниране на английски европейски комисар.

27-те взеха решение да не чакат гласуването в английския парламент, който ще заседава през днешния ден следобяд по настояването на Борис Джонсън за предварителни избори на 12 декември. За да бъде признато, то би трябвало да бъде подкрепено от Камарата на общините с болшинство от две трети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР