Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е на посещение в

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е на посещение в
Коментари Харесай

Доналд Туск в Скопие: Заслужавате европейско бъдеще

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е на посещаване в Северна Македония и Албания. Двете страни чакат през октомври да получат дати за начало на договаряния за участие в съюза.

С договорите с България и Гърция станахте първенци, съобщи насърчително Доналд Туск в Скопие, само че пък не даде и явен сигнал, че евроамбициите на Северна Македония ще бъдат осъществени през октомври, съобщи БНР.

Уста, цялостна с хвалебствия - по този начин медиите в Северна Македония дефинираха посланието на Доналд Туск в Скопие. Първо той се срещна с президента Стево Пендаровски в резиденцията "Водно ". Взехме тежки решения и заслужаваме европейско бъдеще, съобщи Пендаровски.

Премиерът Зоран Заев изреди всички упования на Скопие - дата за начало на договаряния, правене на рамка за договаряния и междуправителствено съвещание сред Скопие и Брюксел в края на тази или при започване на другата година.

Заев увери, че със случая "Рекет " и Законът за прокуратурата ще потвърдят независимостта на правосъдната система и целеустременост в битката против корупция.

Направихте и невъзможното, намерихте решение за рецесиите във вашата страна, напъните ви бяха изключителни, съобщи Доналд Туск в Скопие. Той акцентира, че столицата на Северна Македония е най-хубавото място, от което да насочи апел към европейските водачи да свършат своята част от работата.

Борбата с корупцията и върховенството на закона бяха във фокуса и на неговото изявление.

Искам да бъде кристално ясно, че в Брюксел няма подозрение за битката с корупцията и върховенството на закона. Много добре знаем, че държавното управление и уверено и работи с неизменност. Процесът на присъединение към Европейския съюз е маратон, продължете със същия фокус и старания, сподели Туск.

След Северна Македония Доналд Туск отпътува за Албания, където има среща с премиера Еди Рама.

Мандатът на Доналд Туск като ръководител на Европейския съвет изтича на 1 декември, а неговото място ще заеме белгийският министър председател Шарл Мишел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР