Председателят на Европейския съвет Чарлз Мишел и председателят на Европейската

...
Председателят на Европейския съвет Чарлз Мишел и председателят на Европейската
Коментари Харесай

ЕС иска голбален договор за бъдещи пандемии

Председателят на Европейския съвет Чарлз Мишел и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представляваха Европейски Съюз на 15-ата среща на върха на водачите на, проведена от Саудитска Арабия, която се организира онлайн на 21-22 ноември 2020 година

Пришпомняме, че тя бе доминирана от пандемията и последствията ѝ - както здравни, по този начин и стопански.

" Международен контракт за пандемии може да помогне за попречване на бъдещи пандемии и да ни помогне да реагираме по-бързо и по-координирано. Той би трябвало да бъде контрактуван с всички страни, организации и организации на Организация на обединените нации, по-специално СЗО ", сподели Мишел в изказването си.
 Г-20 се разгласи за налични ваксини и възобновяване на стопанските системи
Г-20 се разгласи за налични ваксини и възобновяване на стопанските системи

След двудневна среща на върха, която се организира онлайн

" Радвам се, че водачите на Г-20 се съгласиха да създадат имунизациите Covid-19 налични и налични за всички. Но е належащо повече финансиране. Като урок от рецесията би трябвало да засилим световната подготвеност. Ще обсъдим това още веднъж през май 2021 година на взаимната Глобална здравна среща на Г-20 в Италия. За да изградим още веднъж по-устойчив, приобщаващ и резистентен свят, ние също би трябвало да активизираме и битката с изменението на климата. Европейски Съюз потегли по пътя към неутралностдо 2050 година и доста сътрудници от Г-20 към този момент поеха същите задължения. ", сподели от своя страна фон дер Лайен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР