Председателят на Европейския съвет, бившият премиер на Полша /2007-2014 г./

...
Председателят на Европейския съвет, бившият премиер на Полша /2007-2014 г./
Коментари Харесай

7 часа разпитват Туск за финансова пирамида

Председателят на Европейския съвет, някогашният министър председател на Полша /2007-2014 г./ Доналд Туск прекара над 7 часа в полския парламент. Той дава показания пред комисията, която проверява скандалното дело за финансова пирамида, работеща по времето, когато той е бил отпред на страната, заяви организация ПАП.

След края на съвещанието ръководителят на комисията Малгожата Васерман съобщи, че ръководството на Туск и неговият надзор над министерствата и ведомствата са довели до „ загуби от 850 милиона злоти, а 18 хиляди души са изгубили своите спестявания “.

„ Тезата, че не съм направлявал службите, съгласно мен, свидетелства за капитулацията на комисията, тъй като нейната първа теза бе, че аз нося отговорност за цялото дело “, сподели на собствен ред Туск.

Компанията „ Амбър голд “ е била основана при започване на 2009 година и е предложила на клиентите да влагат в злато с огромна облага, доста превишаваща лихвите на банковите влогове. През 2012 година тя афишира фалит, като освен че не заплаща на съвсем 19 хиляди клиенти лихвите, само че не им връща и влоговете. Според изчисленията те са изгубили съвсем 250 милиона $. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР