Председателят на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта Мецола е роден на

...
Председателят на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта Мецола е роден на
Коментари Харесай

Мецола е убедена, че Путин трябва да бъде съден


Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена не се съмнява, че в Буча е имало военни закононарушения и съобщи, че фрагментите от Буча не са подправени. Тя счита, че отговорните би трябвало да носят отговорност за случилото се там, цитира думите й балканската телевизия N1.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3778
" Няма подозрение, че това са ужасяващи подиуми и е ясно, че се правят военни закононарушения и че отговорните би трябвало да отговорят ". Имаме смели публицисти, които обикалят да документират войната.

" Говорих с жителите на Киев, те видяха тези ужасни подиуми и би трябвало да потърсим отговорност от Русия, от Путин ", сподели тя.

Запитана дали Путин би трябвало да бъде упрекнат във военни закононарушения, Мецола отговори утвърдително: " Без подозрение, " сподели тя.

Тя разяснява визитата си в Киев и сподели, че " това не е било елементарно решение, само че въпреки всичко го е взела ".

" Взех това решение поради отговорността на институцията, която изрази най-голямата взаимност с украинците от първия ден на войната, борейки се против неоправданата инвазия, довела до осъществяването на някои ужасяващи закононарушения. Посланието ми към украинския парламент беше, че ние стоим паралелно до Украйна и че ще помогнем за построяването на Украйна след войната. Обещах, че ще създадем всичко допустимо да помогнем. Ще оказваме помощ с военна, логистична и филантропична помощ.

" Времето изтича както Европейският съюз, по този начин и нашите интернационалните сътрудници да реагират на тази неоправдана война ", сподели Мецола.

Тази седмица в Киев ще отидат най-високопоставените посетители по време на войната - ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител за външаната политика и политиката на сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Те ще бъдат в Киев преди края на седмицата, с цел да се върнат преди съботния концерт във Варшава, което ще постави завършек на маратона в поддръжка на Украйна #StandUpforUkraine.

Все още не се знае дали ще дойдат с към момента не признатия все още пети пакет от нови наказания против Русия.

Европейски Съюз разиска и съвсем се споразумя за нови ограничавания, само че след нещастието в Буча доста европейски водачи приканиха за по-строги наказания, в това число ембарго върху петрола, газа или въглищата. По този въпрос обаче се още няма единение, разяснява Би Би Си.

Преди фон дер Лайен и Борел Киев бе посетен и от други високопоставени европейски водачи, в това число ръководителят на Европейския парламент и министър-председателите на Полша, Чехия и Словакия, като последните дойдоха още преди съветската войска да се отдръпна от региона на Киев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР