Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола се срещна в Украйна

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола се срещна в Украйна
Коментари Харесай

Председателят на Европейския парламент се срещна със Зеленски в Украйна

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола се срещна в Украйна с украинския президент Володимир Зеленски, ръководителя на Народното събрание Руслан Стефанчук и други украински представители, съобщи ДПА.

Заедно със Стефанчук тя сервира цветя на паметника на починалите бойци.

Мецола и Зеленски са разискали препоръчаната от Киев " формула за мир ", както и опциите за среща на върха за мир с необятно присъединяване на страните от Глобалния Юг, споделиха украински представители след срещата сред ръководителя на Европейския парламент и украинския президент. Освен това Зеленски е уверил Мецола, че ще извърши условията на Европейския съюз.

След посещаване в Малта Мецола дойде нощес в украинския град Лвов, ситуиран на към 60 км от полската граница.

Програмата ѝ също по този начин включва и присъединяване в интернационалната конференция " Обединени за правдивост “, която слага акцент върху това по какъв начин Русия може да бъде подведена под отговорност за експанзията против Украйна.

В коментар по отношение на конференцията Мецола сподели, че без вдишване на отговорност, без независимост и правдивост не може да има мир.

Мецола също по този начин прикани за разширение на доставките на оръжия за Украйна.

" Страните членки на Европейски Съюз би трябвало съществено да обмислят изпращането на изтребители на Украйна ", сподели през днешния ден тя и добави, че ще продължава да приканва за даване на оборудването, от което Украйна се нуждае, с цел да победи.

Във връзка с желанието на Украйна да стане член на Европейски Съюз Мецола сподели, че се надява договарянията за присъединението ѝ да стартират още тази година, и добави, че е впечатлена от темпото, с което страната напредва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР