Председателят на Европейския парламент (ЕП) декларира 142 подаръка, които е

...
Председателят на Европейския парламент (ЕП) декларира 142 подаръка, които е
Коментари Харесай

Председателят на ЕП декларира 142 подаръка: Ваза, бяла рокля и безжични слушалки


Председателят на Европейския парламент (ЕП) заявява 142 подаръка, които е получила. За това оповестява изданието „ Политико “.

Малтийският евродепутат от десноцентристката група на Европейската национална партия (ЕНП) Роберта Мецола подаде информацията към формалния обществен указател предходната седмица, като изпусна крайния период за обявление на подаръците. От нейният екип обаче прецизираха, че не важи за ръководителя на Екологичен потенциал.

„ Това демонстрира, че нещо с тази система не е наред. Не можете да управляваш етична система въз основа на неписани правила. Хубаво е, че е направила това, само че надали чака някаква премия за съблюдаване на разпоредбите “, сподели Михил ван Хултен, шеф на Transparency International EU и някогашен евродепутат.

Новината за подаръците на Мецола идва в извънредно сензитивен миг за Екологичен потенциал. Институцията се бори да възвърне на обществото в нея. Това се случва на фона на полицейското следствие по обвиняванията, че висши фигури в Брюксел са забъркани в.

„ Когато ръководителят на Екологичен потенциал получи подарък, това не е в качеството ми на евродепутат, а на разположение на Народното събрание “, изясни пред „ Политико “. Те признава, че е взела решение да разгласи обществено какви дарове е получила след започването следствие за корупция „ “. Уточни обаче, че и без този скандал е щяло до го направи, без декларацията ѝ да стане обществена.

Говорителят на ръководителят на Екологичен потенциал добави: „ Тя желае да бъде допустимо най-отворена и да даде образец, който други евродепутати да последват. “

Сред подаръците, които е получила, са: златен модел на кула от високопоставения марокански политик Наам Маяра; бяла рокля със златна бродерия от Фавзия Зайнал, ръководител на Народното събрание на Бахрейн; шал от френския министър-председател Елизабет Борн; маркови безжични слушалки от немския Бундестаг; ваза от чешкото председателство на Съвета на ЕС; бяла блуза от президента на Молдова Майа Санду; книга за Брюж от ректора на Колежа на Европа Федерика Могерини и декоративна паница от посланика на Узбекистан в страните от Бенелюкс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР