Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли започна разследване срещу българския

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли започна разследване срещу българския
Коментари Харесай

Започна разследването срещу Ангел Джамбазки

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли стартира следствие против българския евродепутат Ангел Джамбазки. Разследването стартира в отговор на настояването на ръководителя на транспортната комисия към европарламента французойката Карима Дали и немския народен представител Измаил Ертуг, написа Нова телевизия.

В началото на седмицата те изпратиха писмо до Сасоли с искане за наказване на българския народен представител поради оценки за произхода им, направени от Джамбазки пред медии и посредством обществената мрежа.

Обидените евродепутати са ангажирани с процедурите по пакета „ Мобилност ”, тематика по която интензивно и прочувствено се изказваше по време на предизборната акция за евровота представителят на Вътрешна македонска революционна организация.

Оценките му за сътрудниците от Европарламента откриха челно място във водещите европейски медии, много чувствителни на тематика расизъм.

А през днешния ден часове преди затваряне на европейските институции за празниците на финала на своето председателство Финландия съумя да прокара пакета „ Мобилност ” дефинитивно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР