Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще участва лично в

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще участва лично в
Коментари Харесай

Антонио Таяни идва в София, ще се включи в дебат с млади хора бъдещето на европейския проект

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще взе участие персонално в спор със студенти и младежи за бъдещето на европейския план.  Дискусията, която се провежда от Информационното бюро на Екологичен потенциал в България, ще се организира на 21 ноември 2017 г. от 16.30 ч. в зала 272 на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

В дебата ще вземат участие и членовете на Председателския съвет на Екологичен потенциал. Той ще бъде под надпис „ Гласът на младите: Каква Европа желаеме? “ и ще даде опция на младежите да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на европейския план, както и да насочат своите въпроси към политическите водачи на Парламента.

Събитието е част от работното посещаване на Председателския съвет на Екологичен потенциал в София на 21 ноември 2017 г. по отношение на идното председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 година. В допълнение към срещите си с министър-председателя, президента и ръководителя на Народното събрание на Република България по време на късия си престой в страната Таяни и Председателският съвет също по този начин ще обсъдят с български студенти и младежи визиите им за бъдещето на Европа.

В полемиката се чака да вземат присъединяване над 600 младежи. Сред тематиките на дебата ще бъдат настоящи въпроси от дневния ред на Европейския съюз като вероятностите пред младежите в Европейски Съюз, битката с младежката безработица, бедността и обществената изолираност, опциите за образование и пътешестване в страните от Европейски Съюз, както и проблемите на сигурността, миграцията и отбраната на границите.

Желаещите да вземат участие в полемиката би трябвало да се записват не по-късно от 19 ноември, употребявайки този формуляр. За тези, които не могат да участват в залата, целият спор ще бъде предаван онлайн на страницата на Информационното бюро на Екологичен потенциал и във Фейсбук
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР