Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще посети София, за

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще посети София, за
Коментари Харесай

Председателят на ЕП ще произнесе реч в Народния театър довечера

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще посети София, с цел да взе участие в формалното разкриване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз тази вечер, заедно с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Това оповестява Информационното бюро на Екологичен потенциал в България. 

Както съобщихме, събитието ще се организира в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ в София от 19:30 часа и ще има и лъчение онлайн онлайн.

Автентични фолклорни песни откриват европредседателството

„ Председателството на България идва във значим миг, когато нашият Съюз би трябвало да удовлетвори упованията на жителите по отношение на съществени проблеми като миграция, сигурност и основаване на работни места за младежите ", съобщи преди визитата ръководителят на Екологичен потенциал.

Убеден съм, че България ще поеме отговорността и ще работи интензивно над тези проблеми в тясно партньорство с Европейския парламент, сподели Антонио Таяни.

Той ще бъде посрещнат от президента на България Румен Радев и премиера Бойко Борисов и ще произнесе тирада по време на церемонията по откриването.

Речта може да гледате тази вечер онлайн тук, а в този линк е аудиовизуалното отразяване на церемонията по разкриване на председателството. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР