Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Европа е под заплаха 


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи във вторник, че сигурността на Европа e изправена пред провокации и е “под опасност ”, като акцентира, че Русия съставлява “най-непосредствената ” опасност за остарелия континент, съобщи Ройтерс.

На конференция Фон дер Лайен уточни, че опасността от Москва обаче не е единствената, пред която е изправена Европа. Тя предизвести за хипотетичните опити на Китай “да прекрои интернационалния ред в своя изгода ” и настоя, че Европейският съюз и НАТО би трябвало да реагират на сходни дейности.

Тя също по този начин настоя, че Европейски Съюз ще продължи да глоби страни, които поддържат военно Русия, като Иран и Беларус.

Европейският съюз ще наложи нови наказания на Беларус предвид на продължаващо оказване на напън върху Русия да приключи войната си в Украйна и ще разшири ограниченията към тези страни, които поддържат Москва, уточни тя.

“Ние ще продължим да оказваме напън върху Кремъл толкоз дълго, колкото е належащо с режим на жестоки наказания, ние ще разтеглим тези наказания към тези, които военно поддържат войната на Русия, като Беларус или Иран “, сподели Фон дер Лайен на конференцията, като добави, че “ние ще излезем с нови наказания против Беларус в отговор на тяхната роля в тази съветска война в Украйна. “

Председателят на Европейска комисия даде висока оценка на Съвместната декларация за съдействие сред НАТО и Европейски Съюз, подписана по-рано денем, като акцентира, че документът ще задълбочи към този момент “отличното ” съдействие сред двете организации.

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че войната на Русия в Украйна сближава НАТО и Европейски Съюз.

bg voice.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР