Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС вече е частично независим от руския газ до края на зимата


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в сряда пред малките екрани ARD и ZDF, че единният блок е закупил задоволително полутечен природен газ, за ​​да бъде самостоятелен от съветския импорт до края на тази зима.

Това беше реализирано посредством съглашения за доставка с други страни, означи тя, представена от БНР.

Важно е да се основат взаимни уреди за предпазване на газ, бързо да се разширят възобновимите енергийни източници и да се пести сила, акцентира Фон дер Лайен, визирайки препоръчаният от Европейска комисия през вчерашния ден проект за внезапно понижаване на зависимостта на Европейския съюз от съветското синьо гориво.

В същото време тя отбрани решението на Европейски Съюз, различаващото се от това на Съединени американски щати, да продължи да доставя нефт от Русия.

" Ако комбинираме всичко това, т.е. други снабдители на газ, възобновими сили, икономисване на сила и го използваме рационално и интелигентно, тогава можем да станем самостоятелни от съветския газ доста по-бързо “, сподели фон дер Лайен в утринното предаване на ZDF. Когато става въпрос за петролно ембарго против Русия, Европа би трябвало да внимава да не си навреди прекалено много.

Пакетите от наказания, които бяха наложени на Русия до момента поради нейната нападателна война против Украйна, оказаха резултат и нанесоха съществени вреди на съветската рубла и съветската стопанска система, означи тя.

" Настроихме пакетите от наказания по подобен метод, че да можем да реализираме оптимален резултат върху Русия, без да нанасяме прекалено много щета на себе си. Това също значи, че американците могат да се оправят по-добре без доставки на нефт от Русия, в сравнение с ние ", сподели Фон дер Лайен, разяснявайки наложената от Съединени американски щати възбрана за вноса на съветски нефт и газ в страната, оповестява организация Dow Jones news.

" Винаги би трябвало да имаме поради, че цените на петрола не би трябвало да ескалират прекалено много, да не се покачват прекалено много, тъй като това от своя страна би ни отслабило ", означи тя.

Фон дер Лайен похвали мощно Полша, Унгария, Румъния и Словакия за приемането на украински бежанци. " Страхувам се, че това е единствено началото ", сподели Фон дер Лайен във връзка бежанската вълна от Украйна. Вероятно ще преживеем " доста по-висок брой бежанци ".

" Но намирам за надълбоко впечатляващо какъв брой схватлив е и какъв брой обединен и обединен е Европейският съюз. В момента това е силата на Европейски Съюз. Сплотени сме и действаме бързо “, заключи ръководителят на Европейската комисия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР