Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: България и Румъния са пример за управление на границите

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен съобщи, че укрепването на границите на Европейски Съюз и тяхното ръководство са измежду основните детайли в битката с незаконната миграция,

„ Искам да подчертая укрепването на външните граници и подобряването на успеваемостта на ръководството на границите, на граничните процедури.

Тук имаме два пилотни плана, които са основани в България и Румъния с поддръжката на Комисията, само че също по този начин и на Frontex, Европол и Агенцията на убежището.

Те към този момент са в ход. И се надявам, че тези пилотни планове ще послужат като най-хубава процедура за други външни граници на Европейския съюз “.

Лидерите на страните членки не одобриха общо умозаключение по въпросите на миграцията след края на двудневната среща на върха в Брюксел, защото предложенията на бяха подкрепени от Унгария и Полша.

За сметка на това ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел въпреки всичко акцентира:

„ Реалността е, че има 25 страни, които са мобилизирани да поддържат процеса – задействането на пакта за миграцията подобен, какъвто беше разискван демократично и две страни, които обявиха неодобрението си. Двете аргументи за това са тяхното противоречие всъщност с пакта и с процеса за вземането на решения, по-точно с квалифицирано болшинство “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР