Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, върховният представител

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, върховният представител
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев с 14 еврокомисари

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел и 14 основни еврокомисари дойдоха в Киев  за взаимна среща с украинското държавно управление преди срещата на върха ЕС-Украйна на 3 февруари , предава Ройтерс.

" Пристигнахме в Киев, с цел да предадем най-силния сигнал за поддръжка на Европейски Съюз на всички украинци ", написа Борел в " Туитър ", като посочи, че помощта на Европейски Съюз за Киев от началото на спора възлиза на 50 милиарда евро.

В същото време пресслужбата на Европейската комисия заяви, че делегацията на Европейска комисия, състояща се от Фон дер Лайен, Борел и 14 основни еврокомисари, в това число заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс, за вътрешните работи Илва Йохансон, за ръководството на рецесии Януш Войчеховски, за разширението на Оливър Вархеи, както и заместник-председателя на Европейската комисия за свободата и полезностите Вера Йоурова и за насърчаването на европейския метод на живот, Маргаритис Схинас, са пристигнали в Киев.

" Срещата сред Европейската комисия и държавното управление на Украйна ще бъде опция за продан на отзиви по доста въпроси на съдействието сред Европейски Съюз и Украйна и за разискване на идното възобновяване на страната, както и нейния европейски път ", съобщи пресслужбата на Европейска комисия. На 3 февруари Киев ще бъде хазаин на среща на върха ЕС-Украйна, на която ще се разиска подготовката за присъединението на страната към Европейски Съюз. По-рано, че на страната няма да бъде препоръчана ускорена процедура за присъединение към Европейски Съюз.

Съвместни срещи на Европейската комисия с държавните управления на разнообразни страни сътрудници се организират постоянно, само че с Украйна от началото на военния спор в тази страна се организират за първи път. Европейската комисия " от съображения за сигурност " не заяви нищо авансово за програмата на това посещаване и състава на европейската делегация.
 Борел не изключва доставка на изтребители за Киев
Борел не изключва доставка на изтребители за Киев

Няма да е сюрпризиран, в случай че Съединени американски щати и Германия промянат позициите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР